در این پژوهش اثرات درصدهای مختلفی از عناصر آلیاژی مس و قلع بر روی خواص مکانیکی چدنهای نشکن آستمپر شده مورد بررسی قرار گرفته است. به علاوه ساختارهای میکروسکوپی نمونه ها در شرایط ریختگی و آستمپر شده به کمک میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی اسکانینگ مطالعه شده است. نمونه های متالوگرافی، کشش و ضربه (از نوع شیاردار) از Y- بلوک های ریخته گری شده در قالب ماسه ای تهیه شده، پس از آستنیته، آستمپر گردیدند.
نتایج حاصل از آزمایشها، مناسبترین ترکیب خواص مکانیکی چدنهای نشکن را در دماهای مختلف و مدت زمانهای متفاوت آستمپر شدن و به ازای درصدهای مختلف عناصر مس و قلع در آلیاژ نشان می دهد. همچنین، مطالعات میکروسکوپی نوری و الکترونی نشان می دهد که ساختار میکروسکوپی نمونه های آستمپر شده در دمای پایین، کاملاً سوزنی شکل و متشکل از لایه های متناوب بسیار ظریف و ریز فریت بینیتی و آستنیت پایدار شده است؛ در حالی که نمونه های آستمپر شده در دمای بالا، ساختاری متمایل به حالت دانه ای داشته از لایه ها و صفحات ضخیم، خشن و منفرد فریت بینیتی و آستنیت پایدار تشکیل شده است.
محمدعلی گلعذار, , & عباس نجفی زاده, . (1372). اثر عناصر آلیاژی روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدنهای نشکن آستمپر شده. روشهای عددی در مهندسی, 13(1), 63-91.
MLA
محمدعلی گلعذار; عباس نجفی زاده. "اثر عناصر آلیاژی روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدنهای نشکن آستمپر شده", روشهای عددی در مهندسی, 13, 1, 1372, 63-91.
HARVARD
محمدعلی گلعذار, , عباس نجفی زاده, . (1372). 'اثر عناصر آلیاژی روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدنهای نشکن آستمپر شده', روشهای عددی در مهندسی, 13(1), pp. 63-91.
VANCOUVER
محمدعلی گلعذار, , عباس نجفی زاده, . اثر عناصر آلیاژی روی ریزساختار و خواص مکانیکی چدنهای نشکن آستمپر شده. روشهای عددی در مهندسی, 1372; 13(1): 63-91.